Iğdır'da doktorlar istifa ediyorlar!

Haber Giriş : 09 Kasım 2004 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Iğdır Devlet Hastanesi'nde Çocuk Doktoru istifa etti: "Temizlik hiç yok"

Kadın Çocuk doktoru Iğdır'daki şartlara isyan edip istifa etti, ''Günde 100 hastaya bakıyorum. Günlerce çocuğunu banyo yaptırmayan insanlar var. Temizlik hiç yok, sabun kullanma alışkanlığı neredeyse sıfır.

Iğdır Devlet Hastanesi'nde 4 doktorun istifasının ardından Çocuk Doktoru Canan Küçük de istifa etti.

Iğdır Devlet Hastanesi Hariciye Uzmanı Dr. Abbas Aras'ın 21 Eylül günü özel muayenehanesinde fıtık ameliyatı yaptığı Muharrem Tefkan'ın (45) ölümünden sonra gelişen olaylar ve hastahanedeki aşırı yoğunluk sebebiyle Ortopedi Uzmanı Muhammet Zekariye, Kadın Doğum Uzmanı Ramadan Tuşçevik, Göz Doktoru Mehruz Cavatzede'nin istifasından sonra Çocuk Doktoru Canan Küçük de istifa etti.

Dr. Canan Küçük, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bir doktorun günlük ortalama 30 hastaya bakması gerekirken, Iğdır'da bu sayının 90,100 hastaya kadar çıktığını ifade etti. Bilgisayar gibi, reçete yazan bir doktor haline dönüştüklerini anlatan Dr. Küçük, "Iğdır'da sosyal altyapı çok yetersiz. Günlerce çocuğunu banyo yaptırmayan insanlar var. Temizlik hiç yok, sabun kullanma alışkanlığı neredeyse sıfır. Bu ilgisizlik yüzünden kendimi bataklıkta debelenen bir insan gibi hissetmeye başladım. İnsanlar köylerden çocuğunu, şifa bulmak için bize getiriyor. Açıkçası bu durum psikolojimi bozdu. Iğdır yaşam kalitesi açısından çok düşük bir il. Iğdır'da doktorlar çok sıkıntı çekiyor. Açıkçası yetkililere çok iş düşüyor. İnsanları temizlik, beslenme konusunda eğitmek gerekli. Köylerde muhtarlara büyük görev düşüyor" dedi.

İstifa dilekçesini sunduğunu ancak acil hastalara baktığını belirten Dr. Küçük, "Iğdır sosyal altyapı yönünden çok geride, hasta yakınları doktorlara karşı çok kırıcı. Iğdır'da doktorlara yapılan saldırılar bunu teyit ediyor. Iğdır'a çevre yerleşim birimlerinden hasta geliyor. Burası bir bayan için ideal bir yer değil" diye konuştu.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber